Lotta Landerholm
Lotta Landerholm

 

Foto: Mattias Ek

PRESENTATION

Lotta Landerholm, leg psykolog, leg psykoterapeut och själv adopterad, är författare till boken Adopterad. Lämnad. Vald. Och sen? (AlfabetaAnamma 2003), vidare till Hjälp mig den som kan – en bok om konsten att ge och ta emot hjälp (Natur & Kultur, 2005). Hon har också publicerat flera artiklar om adoption samt om psykoterapi och andra ämnen i fackpress. Vidare har hon skrivit två kriminalromaner (Fall i mörka vatten, Alfabeta, 2000 samt Biätaren, AlfabetaAnamma, 2002).

Lotta har arbetat som psykolog sedan 1970, först inom missbruks- och ungdomsvård och därefter som forskningsledare för ett projekt inom kriminalvården. Sedan mitten av 70-talet har Lotta arbetat inom psykiatrin som psykolog, handledare, psykoterapeut och med olika utvecklingsprojekt. 1994 övergick Lotta till att bli privatpraktiserande på heltid, men har från den basen fortsatt med liknande uppgifter inom psykiatri liksom inom andra vårdområden. Från 90-talet har Lotta även varit knuten till utbildningar i psykoterapi som handledare och lärare, framför allt inom SAPU (Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning).

Copyright © 2014-04-21 Lotta Landerholm                           Webmaster                           Upp ^                       < Tillbaka