Lotta Landerholm
Lotta Landerholm

Hjälp mig den som kan

– en bok om konsten att ge och ta emot hjälp

 

Periodens bok i Natur & Kulturs bokklubb oktober 2005
Läs mer »»

”Mänskan hon är mänska och därför behöver hon prat, så kan vi säga.
Jag vill påstå att varje kur, oavsett om den handlar om en kroppslig eller psykisk skada, en ekonomisk nöd eller en kunskapsbrist förutsätter just prat. Det är språket i dess olika former som är hjälpens kurir.
Både att söka och ta emot hjälp liksom att kunna ge hjälp är förmågor som utvecklas under tidens gång. Att kunna befinna sig i båda ändarna av en sådan relation kan sägas vara tecken på mänsklig mognad.”

Läs mer »»

Foto: Mattias EkEn viktig del av mitt psykoterapeutiska arbete är att med hjälp av inlevelse, egna erfarenheter och teoretiska kunskaper försöka sätta mig in i vad det innebär att vara den människa jag möter, med just hennes livshistoria och just hennes nusituation.

Läs mer »»

Vad innebär det att vara adopterad? Hur var det förr och hur är det idag? Är det någon skillnad mellan att vara svenskadopterad och utlandsadopterad? För första gången finns nu en bred bok i detta ämne.

 

Läs mer »»

Midsommar på Gotland. Det doftar från äng och hav. Fåglarna sjunger. Men allt vänder i ett slag. När Jill stiger av båten i Visby och möts av Ragnar anar ingen av dem vad som ska hända. Samtidigt stiger också mannen med täcknamnet Biätaren av båten. Hans uppdrag är mord.

Läs mer »»

Tre män far ut på isen. Två kommer tillbaka. Har Vincent Haber blivit mördad? Eller har han själv valt att försvinna? Ett psykologiskt spel tar vid. Den nyligen pensionerade åklagaren Karin Adler hjälper sin vän kriminalkommissarien att finna lösningen.

Läs mer »»

Copyright © 2014-04-21 Lotta Landerholm                           Webmaster                           Upp ^                       < Tillbaka